Actualiteit

Bureaunieuws:

Buro Waalbrug is als adviseur voor stedenbouw, landschapsontwerp en ruimtelijke ordening betrokken bij tal van projecten en ontwikkelingen. Via deze pagina houden wij u op de hoogte van het laatste bureauniews, onze werkzaamheden en uitvoering van de verschillende projecten. 

Jurisprudentie

Naast het nieuws over projecten en ons bureau vindt u hier een speciale rubriek waarin wij interessante jurisprudentie op gebied van ruimtelijke ordening en omgevingsrecht behandelen. Onze jurist Dènes Jansen voorziet interessante passages uit de uitspraken van de ABRS van uitleg en nader commentaar en de lessen die hieruit volgen.

Bekijk hier de rubriek jurisprudentie.

 

Midden in de metropoolregio Amsterdam ligt een polderlandschap van 1.000 hectare. In het gebied tussen Nieuw-Vennep en Hoofddorp, beter bekend onder de naam Park21, vindt een gebiedsontwikkeling plaats met een vrijetijdslandschap in de polder, dat stad en land verbindt.

De storing op Digitaal Plan is verholpen. U kunt voor vragen terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eind 2017 organiseerde Nederland ICT in samenwerking met branche-organisatie GeoBusiness Nederland voor het Programma ‘Aan de slag met de Omgevingswet’ een ICT Markttoets over het digitaal stelsel voor de Omgevingswet/Open Stelsel (DSO).

De gemeente Beuningen gaat een ecologische wijk realiseren. De ontwikkeling van de ecologische wijk staat mede in het teken van de doelstelling en de ambitie van de gemeente Beuningen om in 2040 energieneutraal te zijn. Eind februari stemde de gemeenteraad unaniem in met de ambities, uitgangspunten en de locatiekeuze. Buro Waalbrug ondersteunt de gemeente in dit planproces.

Buro Waalbrug heeft de visie en het stedenbouwkundig plan voor het Van Lierpark opgesteld. Op de voormalige schoenfabriekslocaties van Van Lier en Van Esch ontstaat op korte afstand van het centrum een nieuwe woonwijk voor verschillende doelgroepen (starters, senioren en gezinnen) in zowel koop als huur.

Angela Hinz

Met veel plezier willen we laten weten dat buro Waalbrug weer is uitgebreid met een nieuwe collega. Angela Hinz komt per 1 maart als senior landschapsarchitect ons team versterken.

Per 1 januari hebben we het team van buro Waalbrug uitgebreid met een nieuwe collega. Niels Landsbergen komt als landschapsontwerper ons team versterken.

Twee jaar na de opening van het schoolterrein in Velp is het tijd om de balans op te maken en het resultaat van de metamorfose te bekijken. Een schoolterrein dat gedomineerd werd door parkeervoozieningen en omheiningen heeft plaats gemaakt voor een gezond schoolplein waarbij de auto te gast is en de leerling voorop staat.

Het Besluit mer en de Wet milieubeheer zijn recent gewijzigd. Gemeenten zijn gelet hierop verplicht om óók bij ‘kleine’ projecten een expliciet besluit te nemen over het al dan niet opstellen van een milieueffectrapport (mer). Het besluit behoeft niet separaat te worden gepubliceerd, maar moet wel worden opgenomen in het besluitvormingsproces van het bestemmingsplan of de omgevingsvergunning.

Nederland staat de komende decennia voor een enorme opgave; de energietransitie. Het gebruik van fossiele brandstoffen is eindig en het klimaat veranderd. Dat betekent dat er vol moet worden ingezet op duurzame energiebronnen.

De gemeente Beuningen heeft de ambitie een ecologische wijk te realiseren. De ontwikkeling van de ecologische wijk staat mede in het teken van de doelstelling en de ambitie van de gemeente Beuningen om in 2040 energieneutraal te zijn. Buro Waalbrug ondersteunt de gemeente in dit planproces.

Op 4 mei 2016 heeft de Raad van State een spuitzone van 10 meter tussen een fruitboomgaard en twee woningen geaccepteerd in het door buro Waalbrug opgestelde bestemmingsplan ‘Van Heemstraweg 2a Ewijk’.