• Podium met verschillende niveaus

    Podium met verschillende niveaus

  • Voorruimte kulturhus

    Voorruimte kulturhus

  • Voorruimte kulturhus

    Voorruimte kulturhus

  • Toegang naar kulturhus

    Toegang naar kulturhus

  • Slim hergebruik van bestrating

    Slim hergebruik van bestrating

  • Golvende lijn

    Golvende lijn

  • Straatmeubilair
  • Festiviteiten in nieuwe inrichting

    Festiviteiten in nieuwe inrichting

  • Festiviteiten in nieuwe inrichting

    Festiviteiten in nieuwe inrichting

  • Festiviteiten in nieuwe inrichting

    Festiviteiten in nieuwe inrichting

Afgelopen januari is in het centrum van Millingen aan de Rijn begonnen met de uitvoeringswerkzaamheden voor de herinrichting van de openbare ruimte. Het ontwerp dat buro Waalbrug maakte voor het dorpshart bestaat uit het vergroenen van de ruimte rond het nieuwe kulturhus en het veraangenamen van de verblijfskwaliteit in het winkelgebied. 

De eerste fase van de werkzaamheden betreft de voorruimte van het kulturhus en de halve ronde parkeervoorziening nabij OEV1. In de nieuwe situatie wordt deze voorzien van een klein podium waar op gespeeld kan worden maar waar ook kleine evenementen en voorstellingen kunnen worden gegeven tijdens festiviteiten in het dorp. De golvende slinger in het ontwerp refereert naar de ligging van Millingen aan de Rijn, evenals het roestige cortenstaal en de gebakken klinkers. 

Bij de realisatie van het plan wordt op een slimme manier bestaande bestrating hergebruikt en aangevuld met nieuw materiaal. Zo wordt dit verschil in uitstraling onder andere gebruikt voor de markering van de parkeervakken.