Bedrijfsverplaatsing Van Vliet Duurzaamhout goedgekeurd

De afgelopen jaren heeft buro Waalbrug in opdracht van Van Vliet Duurzaamhout gewerkt aan de verplaatsing van hun oude bedrijfslocatie aan de Gooyerdijk 41 in Langbroek naar een nieuwe bedrijfslocatie aan de Graaf van Lynden van Sandenburgweg 4 in Cothen (gemeente Wijk bij Duurstede).

Op de landingslocatie in Cothen wordt het buiten gebruik geraakte agrarisch bedrijf met opstallen gesloopt, het agrarisch bouwvlak opgeheven en ‘overschreven’ door de nieuwe bedrijfslocatie van Van Vliet. De verplaatsing, inclusief bijbehorende bedrijfsgroei, is integraal afgewogen waarin meegenomen is dat het bedrijf de kwetsbare Langbroekerwetering verlaat. Op de achterlaatlocatie aan de Gooyerdijk komen 2 burgerwoningen en wordt voorzien in nieuwe natuur.

Buro Waalbrug heeft voor dit project een uitgebreide landschappelijke inpassing en het bestemmingsplan voor beide deellocaties verzorgd, inclusief het coördineren van alle benodigde onderzoeken. De belangrijkste uitdaging voor het bestemmingsplan zat in het voldoen aan het provinciale beleid. Bij het terreinontwerp voor de toekomstige situatie op de landingslocatie is aangesloten bij de kenmerkende noord-zuid gerichte kavelrichting. De kappen van de nieuwe gebouwen op het perceel en de houtopslag zijn noord-zuid georiënteerd. Ook het hakhoutbosje aan de noordzijde en de watergang aan de oostzijde zijn in deze richting georiënteerd.

Met de unanieme vaststelling van het bestemmingsplan op 2 juli 2024 heeft de gemeenteraad haar planologische goedkeuring gegeven voor de realisatie van deze bedrijfsverplaatsing.

 

 

 

Buro Waalbrug   
Schoenaker 10
6641 SZ Beuningen
info@burowaalbrug.nl
024 - 675 23 56