Toekomstbestendige beplantingsplannen

Buro Waalbrug werkt op dit moment aan beplantingsplannen voor een kantoortuin op een bedrijventerrein en een parkeerplaats bij een supermarkt. In beide gevallen is gekozen voor een beplantingsconcept dat past bij het bedrijf en de locatie. In de plannen wordt zo veel mogelijk steen vervangen door groen; zowel op de grond als aan de gevels. Er worden inheemse planten, heesters en boomsoorten gebruikt om biodiversiteit te bevorderen. De planten worden ook uitgekozen op hoe droogteresistent ze zijn, met het oog op ons veranderende klimaat. Beide beplantingsplannen zijn daarnaast onderhoudsarm, met het oog op beheerkosten.

Voor de kantoortuin is gekozen voor een jaarrond aantrekkelijke buitenruimte die bezoekers welkom heet en hen soepel naar de entree leidt. Ook biedt het ruimte voor verschillende zitjes bij het bedrijfsrestaurant en gelegenheid voor medewerkers om informeel te overleggen en kort buiten te werken.

De parkeerplaats bij de supermarkt doet recht aan de kernwaarden van het bedrijf en draagt onder meer duurzaamheid uit. Hierbij is aandacht voor biodiversiteit en fauna. Om hitte tegen te gaan wordt bijvoorbeeld gekozen voor bomen met een brede kroon die veel schaduw bieden aan de geparkeerde auto’s, en zijn voorstellen gedaan voor gevelbekleding. In de plantvakken bloeien planten jaarrond, waardoor ze van vroeg in het voorjaar tot in de winter nectar bieden aan insecten. Klanten van de supermarkt kunnen de seizoenen beleven door het gebruik van voorjaarsbollen, zomerse bloei, herfstkleuren en planten met wintergroen blad of silhouet. Voor lokaal aanwezige vogels, vleermuizen en insecten wordt nestgelegenheid aangebracht. 

 

 

 

Buro Waalbrug   
Schoenaker 10
6641 SZ Beuningen
info@burowaalbrug.nl
024 - 675 23 56