Landschappelijk erfwonen Hogenhofstraat Maasbommel

De afgelopen jaren heeft buro Waalbrug in opdracht van Nedersticht gewerkt aan de realisatie van 2 woonerven met 23 grondgebonden woningen die landschappelijk zijn ingebed aan de westzijde van Maasbommel (gemeente West Maas en Waal). Aanvullend zijn ook het slopen van de groene loods en het herpositioneren van het woonhuis in de dijkzone aan de Berghuizen 4-4A meegenomen in de planvorming. Hiervoor in de plaats komen een nieuw hoofdhuis en een schuurwoning.

Buro Waalbrug heeft voor dit project het bestemmingsplan inclusief het coördineren van de benodigde onderzoeken en de uitwerking van de verkaveling op basis van het stedenbouwkundig plan van HilberinkBosch architecten en bureau OSLO verzorgd.

In nauwe samenwerking zijn twee woonclusters op het perceel ontworpen. Ieder met een eigen entree en een eigen architectonisch karakter en identiteit. Het gebied tussen de erven blijft agrarisch en groen en zorgt voor landschappelijke ruimte en behoud van de mooie, kenmerkende doorzichten. De begrenzing van het groene middengebied wordt gevormd door twee noord-zuid gerichte watergangen die aansluiten op de bestaande watergangen.

Door het slopen van de groene loods wordt de dissonante positie van deze loods opgeheven en door het herpositioneren van de bestaande woning wordt het zicht op Maasbommel en de kerk vanaf de dijk versterkt.

Met de unanieme vaststelling van het bestemmingsplan op 30 mei 2024 heeft de gemeenteraad haar planologische goedkeuring gegeven voor de realisatie van beide woonerven en de dijkwoningen aan de westzijde van Maasbommel.

 

 

 

Buro Waalbrug   
Schoenaker 10
6641 SZ Beuningen
info@burowaalbrug.nl
024 - 675 23 56