Vleumingen-West

  • Opdrachtgever
    Hendriks Bouw en Ontwikkeling
  • Locatie
    Gendt, gemeente Lingewaard
  • Type project
    Stedenbouwkundig plan, inrichtingsplan, bestemmingsplan

Vleumingen-West is de nieuwbouwlocatie aan de westzijde van Gendt. Het plan combineert riant wonen met de landschappelijke kwaliteiten van het gebied en kenmerkt zich door een heldere indeling met hoge mate van flexibiliteit in woningtypen.

Dit ruimtelijke concept is mede gebaseerd op de ontstaansgeschiedenis en parcelering van het landschap. Elke fase bestaat uit een eigen woonbuurt met ruime kavels, landelijke inrichting van de openbare ruimte en wordt begrensd door een robuuste landschappelijke zone. Hiermee is na iedere ontwikkelfase een fraaie dorpsrand gegarandeerd. Het woonprogramma binnen het stedenbouwkundig plan is flexibel en naar wens in te vullen waardoor op elk moment voldaan kan worden aan de actuele woonbehoefte. In totaal worden kleine 200 woningen gerealiseerd, fase 1 met 90 woningen is momenteel in aanbouw.

In het ontwerp van de openbare ruimte is veel aandacht besteed aan de oppervlakkige afvoer en tijdelijke berging van hemelwater. Daarmee wordt de waterafvoer binnen de straatprofielen en in de groengebieden zichtbaar en beleefbaar gemaakt.

 

 

 

Buro Waalbrug   
Schoenaker 10
6641 SZ Beuningen
info@burowaalbrug.nl
024 - 675 23 56