DigitaalPlan

DigitaalPlan is een online service van buro Waalbrug waarbij u eenvoudig, voordelig en snel uw ruimtelijke besluiten kunt publiceren op ruimtelijkeplannen.nl.

Publicatie van plannen op ruimtelijkeplannen.nl:

Sind 1 juli 2013 is iedere gemeente verplicht om naast het bestemmingsplan, de structuurvisie en een aantal gebiedsgerichte besluiten ook het exploitatieplan, gerechtelijke uitspraak en de omgevingsvergunning te publiceren op www.ruimtelijkeplannen.nl (de publicatieplicht). Het publiceren van de besluiten en plannen bestaat uit het plaatsen van een gevalideerde dataset (bestaande uit o.a. verbeelding, toelichting en regels) op ruimtelijkeplannen.nl. Publiceren moet de gemeente zelf doen, echter wordt het verkrijgen van een gevalideerde (IMRO-gecodeerde) dataset een stuk makkelijker gemaakt met DigitaalPlan.

Wat is een dataset?

Een dataset bestaat uit een set bestanden en gegevens zoals: toelichting, regels, verbeelding, besluitdocument, ondergrond en IDN. Deze bestanden worden softwarematig aan elkaar gekoppeld waardoor er bijvoorbeeld bij een bepaalde bestemming in de verbeelding ook de juiste planregels worden getoond. Zo is het voor eenieder mogelijk om via ruimtelijkeplannen.nl het geldende bestemmingsplan of regeling te raadplegen. De verplicht aan te leveren gegevens en bestanden voor het verkrijgen van een gevalideerde dataset verschillen per planvorm. Het verkrijgen van een dataset vereist daarom vaak specifieke kennis. Dit resulteert dan ook geregeld in onvolledigheid waardoor het maken van een dataset vaak meer tijd (en geld) kost dan strikt noodzakelijk.

Daarom DigitaalPlan!

Daarom is DigitaalPlan bedacht. Dit is een online service die per plantype inzicht geeft in de gegevens die nodig zijn voor het maken van een gevalideerde dataset. Hierdoor is er voor het verkrijgen van een dataset geen specifieke kennis meer vereist en kunt u de gegevens en bestanden middels een eenvoudig te doorlopen stappenplan invullen en uploaden. Hierdoor zijn uw gegevens altijd compleet! U bespaart tijd en door deze efficiĆ«nte werkwijze kunnen wij u een dataset leveren voor een zeer scherpe prijs. 

Maak zelf uw bestemmingsplan:

Naast het eenvoudig verkrijgen van een dataset biedt DigitaalPlan nog meer voordelen. Zo stelt de service u tevens in staat om ook zelf bestemmingsplannen maken. Wanneer u bijvoorbeeld wel toelichting en regels heeft maar geen programma om de verbeelding (plankaart) te tekenen, maken wij die voor u. Ook als u plantekst uitsluitend in Word of PDF kunt aanleveren kunnen wij deze voor u omzetten naar een objectgerichte tekst (Dezta). Kortom, DigitaalPlan biedt u gemak, voordeel en de mogelijkheid om ook uw eigen plannen op te stellen.

Zie https://www.digitaalplan.nl/ 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met info@burowaalbrug.nl

 

 

 

Buro Waalbrug   
Schoenaker 10
6641 SZ Beuningen
info@burowaalbrug.nl
024 - 675 23 56